Wiosna na talerzu

Nie wiem jak Wy, ale ja dzisiejszy dzień przeznaczam na planowanie potraw świątecznych i listy zakupów. Mam dla Was małą przekąskę na Wielkanoc – uwaga, jest pyszna i wciągająca. Do tego prosta i szybka w wykonaniu. Ideał?

Przy suto zastawionym stole mała przegryzka jest w cenie. Niezobowiązująca, drobna, zachęcająca, na jeszcze jeden kęs. Pyszna! Babeczki podawałam na urodzinach Piotrka i już słyszałam prośby, by je w „gościńca” na Święta przynieść.

Babeczki z pastą z zielonego groszku

Spody do babeczek (ja brałam słodkie, jako, że lubię połączenie słodko-słone)

Paczka groszku zielonego mrożonego

¾ kostki fety

Pieprz, oliwa z oliwek

Coś do dekoracji (np. koper, papryka, marchewka)

Gotuję groszek- 3-4 minuty, po czym natychmiast odcedzam na sitku i wrzucam na moment do miski z bardzo zimną wodą, odcedzam.

Do blendera wrzucam wszystkie składniki, po czym przekładam do babeczek i dekoruję.

babeczki wiosenne

Przepis jest tak prosty, że nie może się nie udać 😉

W przygotowanie tego wpisu wkładam sporo czasu i serca. Dbam, by treść była dobra, przyjazna i przydatna. Jeśli Ci się spodobał ten wpis, dodaj komentarz poniżej lub na profilu społecznościowym. Bądźmy w kontakcie na Facebooku. Lubię to! Sprawisz mi wiele radości. zaczynam też przygodę z instagramem.

  • Ania Gawrońska

    Uwielbiam takie proste a efektowne przekąski. Będą bardzo fajnie prezentować się na wielkanocnym stole. Na pewno skorzystam, bo to są moje smaki :-)

    • Joanna Gliniecka

      Ja uwielbiam przepisy, które są proste, szybkie, efektowne i smaczne :)

  • http://tygrysmamatuitatatu.blogspot.com/ tygrysimy

    Babeczki prezentują się tak pięknie, że szkoda je zjadać. Ja znałam babeczki raczej w wersji na słodko. Takich nie próbowałam.

    • Joanna Gliniecka

      w wersji na słodko polecam z czekoladowym budyniem (lub masą bita śmietana-mascarpone-cukier puder) iowocami sezonowymi. Pycha:)

  • http://tosimama.blogspot.com/ TosiMama

    Wyglądają pięknie, uwielbiam zielony groszek, więc chętnie się skuszę :)

    • Joanna Gliniecka

      jest jeszcze opcja groszek+miód. Nigdy tego połączenia nie próbowałam i któregoś razu zrobię.

  • http://www.kosmeo-logy.blogspot.com/ Kosmeonautka

    Świetny pomysł!:)

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better